banner
Science

klokhuis

Playing for Success biedt kindereneen uitdagende en inspireerde plek buiten school waar ze zoveel mogelijk positieve leerervaringen opdoen. Hiervoor gebruiken we het Klokhuis en haar omgeving.

lint

In en om het Klokhuis werken de kinderen samen met andere leerlingen aan opdrachten op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden. Zij gaan bijvoorbeeld op onderzoek uit naar de waterkwaliteit in de omgeving. De resultaten zetten de kinderen om in staafdiagrammen en ze schrijven hierbij een artikel over de kwaliteit van het water. De kinderen voorspellen de uitkomst van verschillende proefjes en controleren hun voorspelling door de proefjes uit te voeren. Ook gaan ze aan de slag met het maken van een vlog. Verder vormt architectuur, met Minecraft, ook een onderdeel van PfS science. Op deze wijze wordt leren actief en betekenisvol. De kinderen ontdekken dat ze wél kunnen leren. Ze ontdekken dat leren kinderen zinvol en betekenisvol is, dan krijgen ze er zin vanzelf in en ontdekken dat leren leuk is.

De speeldata voor de hele periode staan al vast. Tijdens de vakantie is er geen Playing for Success, hier is al rekening mee gehouden in het rooster. Voor het rooster van aankomende periode klik hier

 

Een leerling opgeven? Stuur een mailtje naar l.mensink@playingforsuccess.nl

 

klokhuis krant