banner
Werkwijze

Playing for Success Almere biedt actief en betekenisvol leren in een wow-omgeving. Door deze vorm van onderwijs aan te bieden in de stimulerende omgeving van de Kunstlinie Almere Flevoland ontdekken de leerlingen dat leren leuk is.

Bij Playing for Success gaan we uit van het principe: zonder relatie, geen prestatie. Wij zien het kind echt en kijken wat het beweegt om te doen wat het wil en kan doen. We noemen onszelf 'complimenterende leraren.'
Wij benoemen steeds wat de leerling goed doet. 

Alles wat we doen is echt, heeft maatschappelijke betekenis. We rekenen op het podium met behulp van coole dans, doen de taal opdrachten waar de acteurs spelen. Gezonde levensstijl is van groot belang. De acteurs en dansers in de de Kunstlinie Almere Flevoland zorgen ook goed voor hun lichaam. Zij zijn hierin ons voorbeeld.

Schouwburg 58

Bewegen en gezondheid is dan ook een centraal thema. Kinderen ontdekken dat ze beter gaan leren als ze meer bewegen. Als je eerst beweegt voordat je je Cito-toets maakt, maak je hem veel beter. Kortom, van bewegen word je simpelweg slimmer. 

Ouders in de les
Playing for Success de Kunstlinie Almere Flevoland staat altijd open voor ouders. ouders mogen bij de les aanwezig zijn, meedoen met de les en samen met hun kind aan de opdrachten werken. Veel ouders doen dat ook daadwerkelijk. Wij hebben altijd ouders in de les en ervaren dat als een grote meerwaarde. Docenten en ouders werken samen met de kinderen.